Akcie, dluhopisy a nemovitosti – Výhody a nevýhody každé třídy aktiv

natočil Josef Podlipný

Kde by měly vaše peníze pracovat? Vložit prostředky do akcií, dluhopisů nebo nemovitostí? Co se vyplatí pro dlouhodobý úspěch a ochranu majetku?

Vladimír Fichtner a Josef Podlipný rozebírají rozdíly mezi různými třídami aktiv a sdílejí racionální pohled na investice – výnosy, rizika, volatilita a likvidita.

Dozvíte se, proč akcie dlouhodobě přinášejí nejvyšší výnos a jak vám mohou pomoci diverzifikovat majetek.

Proč nejsou dluhopisy vždy vhodnou a bezpečnou volbou? Mohou vás stát více, než získáte.

Ze zkušeností na americkém trhu se dozvíte, že dramatické poklesy cen nemovitostí jsou možné a mohou významně ovlivnit vaše bohatství.

Ať už investujete do akcií, nebo přemýšlíte o investici do nemovitostí, tato epizoda podcastu Mezi Rentiéry vás inspiruje k lepšímu rozhodování.

 

 

Textový přepis

Připravujeme

O autorovi Josef Podlipný

Ve finančním světě začínal v roce 1991. Zkušenosti nabral mimo jiné v A.T. Kearney, IPB, ČSOB a České spořitelně. Vedle majetku v ČR vybudoval i rozsáhlé nemovitostní portfolio v USA.
Ačkoliv by pracovat nemusel, pomáhá Josef ve Fichtner Wealth Managers jako partner a vedoucí obchodu úspěšným lidem chránit a zhodnocovat rodinné bohatství.
Josef Podlipný je čtvrtá generace správců rodinného bohatství, rozvíjí tradici péče o komunitu i odpovědné řízení majetku, který byl rodinnými předky budován.